Menu Content/Inhalt
FireBoard
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
pobierz program do sciogania Kto używa MapInfo z pełną mapą Polski? (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: pobierz program do sciogania Kto używa MapInfo z pełną mapą Polski?
Yarael Poof (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
pobierz program do sciogania Kto używa MapInfo z pełną mapą Polski?  
Witam. Pytałem na DTP ale odesłano mnie tutaj. Szukam jakiejś dobrej duszy która posiada a) MapInfo b) mapę (aktualną!) z podziałem administracyjnym na powiaty, województwa i GMINY c) zechciałby mi wyeksportować z tego trochę jako emf wmf albo coś innego. Mam dostęp do MapInfo ale tylko z Wielkopolską (drogie jak smok a nie potrzebują...), a muszę zrobić obrazek (w Corelu, każda gmina odrębny obiekt) gdzie oprócz Wielkopolski będą wybrane gminy z województw ościennych, czyli inaczej mówiąc - potrzebują połowę Polski Oczywiście, jak ktoś miałby całą to nie będę marudził, zawsze się przyda. Zależy mi na mapce z MapInfo ze względu na jej wiarygodność (kupiłem raz wektorową mapkę na allegro ale hmmm trochę odbiegała od rzeczywistości...) no i to co mam robiłem na podstawie eksportu z MI. Czy ktoś mógłby mnie wspomóc? Jeśli tak prosiłbym o o kontakt na priva mailem albo gg475049 Maciej

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Stalker (Gość)
Data urodzin:
Szukam jakiejś dobrej duszy która posiada a) MapInfo b) mapę (aktualną!) z podziałem administracyjnym na powiaty, województwa i GMINY c) zechciałby mi wyeksportować z tego trochę jako emf wmf albo coś innego. Przepraszam, że się podpinam koledze pod posta i tak na łatwiznę idę, ale mam podobną sprawę i może ktoś wspomoże informacją... Szukam w celach demonstracyjno-testowych ortofotomapy dla jakiegoś miasteczka w Polsce. Jakby do tego była pasująca np. siatka ulic w dowolnym formacie, to bym się chyba popłakał ze szczęścia No i oczywiście chodzi o to żeby to było darmowe... Pozdrowienia Tomasz Łączkowski

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Maciej Sieczka (Gość)
Data urodzin:
Szukam jakiejś dobrej duszy która posiada a) MapInfo b) mapę (aktualną!) z podziałem administracyjnym na powiaty, województwa i GMINY c) zechciałby mi wyeksportować z tego trochę jako emf wmf albo coś innego. Przepraszam, że się podpinam koledze pod posta i tak na łatwiznę idę, ale mam podobną sprawę i może ktoś wspomoże informacją... Szukam w celach demonstracyjno-testowych ortofotomapy dla jakiegoś miasteczka w Polsce. Jakby do tego była pasująca np. siatka ulic w dowolnym formacie, to bym się chyba popłakał ze szczęścia W kwestii darmowych, wektorowych map ulic Polski rzuć okiem na UMP http://ump.waw.pl/. Można je przerobić do shapefile i traktowac po gisowemu (_link_a do takiego konweretera nie pamiętam; jak nikt nie podpowie to poszukaj na liście pl.rec.gps w archiwach albo popytaj). Darmowe orthophoto - może pobierz z Googla? Są programy do sciagania Google maps z georefernecją (kto poda _link_i?). Następnie trzebaby sprowadzić obie warstwy do wspólnego odniesienia (gdalwarp, ogr2ogr - z pakietu GDAL) a dalej to w zależności co zamierzasz. Maciek

Stalker (Gość)
Data urodzin:
Darmowe orthophoto - może pobierz z Googla? Są programy do sciagania Google maps z georefernecją (kto poda _link_i?). A które polskie miasteczko byłoby najlepiej zortofotomapogeoreferowane ? Pozdrowienia Tomasz Łączkowski

Darmowe orthophoto - może pobierz z Googla?
http://maps.google.com/help/terms_maps.html Pozdrawiam Krzysiek

Maciej Sieczka (Gość)
Data urodzin:
Darmowe orthophoto - może pobierz z Googla? http://maps.google.com/help/terms_maps.html Też prawda. Opzostaja chyba tylko orto DOI od NIMA (darmo, 10m, mono, lata '80) oraz orto Landsat dostępne np. na stronie UMIACS (darmo, 14.25m mono, 28.5m kolor, sceny z lat '80, '90 oraz 2000). Albo kup ortofoto lotnicze z lat 2003-2006 dostępne w ?ODGiK za grubą kasę. Tzn. zapłać za nie po raz drugi, bo ty i twoi rodzice raz już zapłaciliście w podatkach . P.S. Krzysztof - ustaw sobie kodowanie poprawnie. Maciek

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team